Gastro Blogi -

Gastro Helsinki – ihana ammattitapahtuma!

Ravintola- ja majoitusala kokoontuu kerran kahdessa vuodessa Messukeskukseen verkostoitumaan, haistelemaan uutuuksia ja trendejä, kouluttautumaan, kisaamaan, juhlimaan. Tapahtuma avaa messukävijälle uusia maailmoja, se esittelee uutuuksia ja innovaatioita, tarjoaa koettavaa kaikille aisteille – ja ennen kaikkea ruokaa!

 

Joskus parhaat toteutukset syntyvät yhdestä yltiöpäisestä, ehkä alkuun hullultakin kuulostavasta ideasta. Tarvitaan vain yksi innostunut, joka innostaa muita. Näin voidaan yhdessä tunnustella uusia näköaloja.

Näin kävi, kun Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian vetäjä Ville Relander tuli kertomaan katuruokaideastaan Gastro-tiimille parisen vuotta sitten. Gastro Helsinki sai toimia Suomen ensimmäisen Streat Helsinki TALKS -katuruokaseminaarin näyttämönä. Alkuun varovainen arviomme osallistujamääristä huomattiin pian liian varovaiseksi. Seminaariin otti osaa yli 400 aiheesta kiinnostunutta ja innostunutta! TALKS tapahtumasta rakentui varsin kansainvälinen ja osallistujia matkasi pääkaupunkiimme ympäri maailman. Helsinki otti edelläkävijäroolin kuumaan teemaan.

Meiltä kysytään monesti mitä teemme, kun Messukeskuksen ovet eivät ole auki. Täällä on iso joukko tapahtuma-alan ammattilaisia, jotka puurtavat ympäri vuoden eri tapahtumien parissa. Myyjät myyvät osastopaikkoja halliin, markkinointi valmistelee materiaaleja ja päivittää tietoa sähköisiin kanaviin, tuottajat suunnittelevat ohjelmia, viestintä tiedottaa ja asiakaspalvelu vastaa kävijöiden ja näytteilleasettajien kysymyksiin.

Tapahtumia kehitetään yhdessä tapahtumatiimin, näytteilleasettajien ja yhteistyökumppanien kanssa kuunnellen tarkkaan kävijöiden mielipiteitä, sillä juuri näytteilleasettajille ja kävijöille näitä tapahtumia tehdään.

Messukeskuksen yli 90-vuotisen taipaleen punaisena lankana on aina ollut Suomen elinkeinoelämän tukeminen. Messukeskukseen tulevat rahat käytetään toiminnan ja tapahtumien pyörittämiseen ja kehittämiseen. Siitä yhtenä osoituksena toteutimme viime kesänä uuden ravintolamaailman Messukeskuksen sydämeen.

Kun tapahtumaa valmistellaan koko vuosi – Gastron tapauksessa kaksikin – iskee messujen päätyttyä haikeus. Joko se on ohi? Pääsemme näkemään ja kokemaan kättemme jäljet ja näytteilleasettajien upeat osastot, huikeat uutuudet ja innostuneet kävijät, jotka lähtevät takaisin työpaikoilleen uusia ideoita ja ajatuksia täynnä. Työ kantaa hedelmää.

Näistä aineksista syntyy myös Gastro Helsinki -messujen omintakeinen tunnelma. Yhteinen tunne, rakkaus ruokaa ja alaa kohtaan. Tarvitaan vain muutama innostunut ja kenties hieman hullukin ottamaan ideoista kiinni ja toteuttamaan ne.

Kiitos kaikille!

Gastro Helsinki -tiimi