Ilja Börs -

Ravintoloitsija, ilman hyvää ideaa et onnistu!

Tämä on blogisarja, missä ajankohtaiset ravintola- ja elämysalan vaikuttajat kertovat suhtautumisestaan alan ilmiöihin sekä jakavat omaa kokemustaan.   Ensimmäisenä blogissa vierailee Ilja Björs, joka on Juuri Yhtiöt Oy:n toinen perustaja ja osakas.

 

Ilman ideaa ei ole ravintolaliiketoimintaa

Neuvoni aloittavalle ravintoloitsijalle on, että ilman hyvää ideaa ei kannata edes lähteä liikkeelle. Oma luovuus on tärkeintä. Menestykseen vaaditaan oikeasti erilaisia ideoita ja sellaisia, mitä ei ole olemassa.

Harva menestyy vain naapuria kopioimalla.

Oma elämä ja ravintolatoimintakin on aina kiteytynyt siihen, että nopea toiminta kannattaa. Yrityksemme Juuren ravintolatoiminnan ydin on, että mietitään liiketoimintaa jatkuvasti ja päivitetään omaa strategiaa myös niiltä osin, kun sopivia tilaisuuksia tulee matkaan.

Uskon siihen, että tilaisuuksiin kannattaa tarttua ja tällä alalla käänteissään kannattaa olla välillä hyvinkin nopea, että saa asioita tapahtumaan.

Meidän tarinassamme tapahtui seuraavia käänteitä: Perustimme ravintola Juuren, josta piti tulla hyvä baari, mistä saa ruokaa. Siitä tulikin ruokaravintola. Siksi perustimme Latvan, josta tuli se baari. Mutta sieltä saa myös ruokaa.  Henkilöstöravintolan perustimme Marimekolle tilaan, jossa oli leipomo. Saimme siis myös oman leipomon. Näimme potentiaalia uudentyyppisessä henkilöravintolakonseptissa ja näin syntyi henkilöstöravintolakonsepti Pihka. Niitä on jo viisi ympäri Helsinkiä. Tapahtumapalvelu Juuri taas syntyi, koska meiltä haluttiin catering-palveluja, joita emme alkuperäisessä ravintola Juuressa mahtuneet tuottamaan.  Kahvilatoiminnan käynnistimme Juuri Cafén kautta.  Meillä on oma panimo Ohrana, koska haluamme olla mahdollisimman omavaraisia ja pitää laatuketjun omissa käsissämme.

 

Itse uskon siihen, että kun alusta asti pitää päättää, että tämä onnistuu ja uskoo tekeillä olevaan projektiin, silloin se myös varmasti onnistuu.

Ravintola-ala on moniulotteinen ala, jossa täytyy myös tehdä paljon töitä onnistuakseen. Alussa me paahdoimme ympäripyöreitä päiviä seitsemän päivän työviikolla, ja edelleen tahti on kova, vaikka nyt meillä on jo noin sata ihmistä yrityksissämme töissä.

Itse näen ravintolakulttuurin kehittyneen roimasti viimeisien vuosien aikana. Alalle on tullut paljon hyviä yrittäjävetoisia paikkoja ja koko kulttuuri on noussut ikään kuin uudelle tasolle. Tärkeää on kuitenkin kehittyä koko ajan eteenpäin. Evoluutiota tapahtuu meidänkin paikoissamme. Jos meidän pitää lopettaa joku toimintamme osa, se ansaitsee mennäkin.

Kuuntele, mitä mieltä olen palvelusta ja miten me kehitämme hyvää asiakaspalvelua:

 

Juuri Oy on ravintola-alan moniosaajayritys, joka on perustettu Zipuli Oy:nä 2004 . Yrityksen ravintoloita ovat Juuri, Latva, Maritori ja viisi Pihka-ravintolaa. Näiden lisäksi Juuri Tapahtumat toteuttaa catering- ja tapahtumapalveluja.  Vuoden 2018 alussa Kasarmitorin laidalle valmistuu uusi kiinteistö osoitteessa Kasarmikatu 21, johon Zipuli avaa lounas- ja iltaravintolan sekä kahvilan, huolehtien myös kokoustiloista.