-

Greta Grönholm: Käytä trendejä, tuota elämys!

Perheyrityksenä pyörittämäni Loimaan Seurahuone sijaitsee kauempana Helsingin humusta, mutta se ei tarkoita, etteikö ruoka- ja juomatuote olisi niin laadukasta kuin pääkaupungissakin. Trendit kulkeutuvat nykyään ympäri maata paljon nopeammin kuin ennen. Sosiaalinen media ja matkustaminen ovat saaneet asiakkaat kiinnostumaan trendeistä paljon aikaisempaa enemmän.

Itse uskon siihen, että asiakkaat tulevat kauemmaksikin, jos palvelu ja elämykset ovat priimaa.

Tätä palautteita olemme saaneet hurjasti yhä uudelleen palaavilta asiakkailta. Eräskin asiakas sanoi, että ravintolassamme kaikki on korkealuokkaista, mutta silti pystymme vielä ylittämään odotukset. Se on paras kiitos mitä voin saada.

Trendeillä voi luoda asiakkaille elämyksiä.

Seuraan drinkkitrendejä tarkasti ja sovellan niitä omaan työhöni. Latinalaisen Amerikan alkoholit ja niistä tehdyt juomat ovat nyt nousussa – sekä pisco että tequila kiinnostavat entistä useampia. Samalla huomaan kuitenkin, että suomalaiset raaka-aineet yhä houkuttavat asiakkaita.

Suomalaisista raaka-aineista tehtyihin juomiin on helppo yhdistää tarina. Asiakkaalle on eri asia syödä sienikeittoa, jonka suppilovahverot sisareni on poiminut. Samoin asiakkaalle on elämys nauttia mustikkasour-juoma, jonka mustikat olen itse käynyt keräämässä.

Parikymmenvuotisen urani aikana myös Loimaan Seurahuone on muuttunut. Ennen myimme kolmostuoppia, nyt asiakkaat valitsevat cocktaileja ja ovat muutenkin entistä kokeilunhaluisimpia. Asiakkaiden kouluttaminen kannattaa: kun baarimestari kertoo uusista trendeistä ja juomista, monet haluavatkin kokeilla, vaikka olisivat olleet tilaamassa tutun ja turvallisen vaihtoehdon.

 

 

Palvelu pitää räätälöidä asiakastarpeita vastaaviksi.

Pyrin toteuttamaan asiakkaan toiveet kohtuullisuuden rajoissa. Jokainenhan meistä on yksilö, joten asiakkaitakin tulee kohdella niin. Koska olemme perheyritys, voimme reagoida nopeastikin tilanteisiin. Työskentelen itse yrityksessämme kaikkialla, jotta näen kokonaisuuden. Olen keittiössä, baarissa, salissa ja tarpeen tullen vaikka siivoan.

Pääasia on, että tuotamme priimaa asiakkaalle, joka tulee meille rentoutumaan. Laatuleima saa asiakkaan palaamaan.

 

Olen ollut baarimestari kauan ja kilpaillut kansainvälisesti. Baarimestarille on tärkeää tuntea itsensä ja löytää oma tapansa tehdä töitä ja luoda juomaelämyksiä. Trendejä kannattaa seurata ja soveltaa niitä omaan työpaikkaan ja omaan kädenjälkeensä.

Tärkeintä on, että pystyy seisomaan oman työnsä takana ja uskoo siihen, että pystyy tuottamaan jokaiselle asiakkaalle parhaan mahdollisen juomaelämyksen.

Greta Grönholm on baarimestari, joka on voittanut baarimestareiden maailmanmestaruuskilpailun 2013. Grönholm pyörittää perheyrityksenä Loimaan seurahuonetta jo kolmannessa polvessa vuodesta 2003. Grönholmin isovanhemmat ovat ostaneet Loimaan Seurahuoneen vuonna 1949 ja kauppakirjat allekirjoitettiin päivämäärällä, josta tuli myöhemmin Grönholmin oma syntymäpäivä.Gröngholm on myös Suomen Baarimestareiden ja Kannattajien Kerhon eli FBSK:n varapuheenjohtaja.

Kuuntele mitä mieltä Greta on hyvästä palvelusta ja miten sitä toteutetaan Loimaan Seurahuoneella: