Gastro Blogi -

Food Campin toimitusjohtaja Riikka Kannas: ravintola-alan arvostuksen nostaminen on kaikkien etu

Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu kutsuu ravintola- ja hospitality-alaa opiskelevat kilpailemaan Gastro Helsinki 2022 -messuille. Kilpailun järjestää Food Camp Finland yhdessä kumppaniverkoston kanssa.

Mestarikoulu-kilpailun tarkoituksena on tuoda esille Suomen ravintola- ja hospitality-alan oppilaitoksia ja niiden opiskelijoita sekä kasvattaa kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan. Kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville. Kilpailuun voivat osallistua kaikki halukkaat ilman ikärajaa.

Alan kysyntä ja tarjonta eivät tällä hetkellä kohtaa, tilanne on pahentunut entisestään koronapandemian myötä. Töitä olisi, mutta tekijät jäävät puuttumaan. Myös alan oppilaitoksilla on ollut vaikeuksia saada aloituspaikat täytettyä. Mestarikoulu-kilpailulla haluamme lisätä kiinnostusta ja arvostusta hospitality-alaa kohtaan sekä kasvattaa alan opiskelijoiden ammattiylpeyttä.

Alan monimuotoisuus tulee monelle nuorelle yllätyksenä. Gastro Helsinki -messujen K18-ikärajan poistaminen, joka mahdollistaa nuorille alasta kiinnostuneille vierailun koko horeca-alan tavoittavassa tapahtumassa on hyvä esimerkki siitä miten meidän kaikkien panosta tarvitaan alan vetovoiman kasvattamiseksi.

Alan arvostuksen nostaminen ja vetovoiman kasvattaminen on meidän kaikkien etu.

Food Camp Finland järjestää Mestarikoulu 2022 -kilpailun yhdessä kumppaneidensa Electrolux, Gastro Helsinki, Kespro, ArlaPro, Noho, E.Ahlström, Pouttu, Medanta, PNM Gourmet ja Kiilto kanssa 18 – 19.5. Gastro Helsinki 2022-messuilla.

Mestarikoulu-kilpailussa on kaksi sarjaa: Keittiö – kokit ja uutena sarjana: Front of house – tarjoilija sekä erikoiskilpailu Köksän Mestarit kotitalousoppilaille.

Mestarikoulu-kilpailun haku päättyy 24.4.2022. Kokki-sarjan kilpailu toteutetaan parikilpailuna,  Front of house-sarja on yksilökilpailu.

Köksän Mestarit-kilpailu toteuttiin yhteistyössä Kotitalousopettajien Liiton. Yhteistyökumppanina Liiketalousopisto Perho. Köksän Mestarit kilpailun voitti Oulun kansainvälinen koulu/Oulu International School gaala-teemalla.

www.mestarikoulu.fi

Food Campin toimitusjohtaja Riikka Kannas

Food Camp Finland Oy on ruokailukokemuksen muotoilun edelläkävijäyritys Suomessa. Sen palveluita ovat gastro catering, food service -alan toimijoiden konsultointi ja kouluttaminen ja ruokailuun liittyvien tapahtumien järjestäminen sekä sisällön suunnittelu ja tuotanto ruoka-alan toimijoille. Lisäksi Food Camp operoi lounasravintola Maritoria, Kansallissalin ja Villa Ivan Falinin tilausravintolaa sekä Hvittträskin kahvilaa ja tilausravintolaa.