Skip to content

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020

 

 

 

 

 

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020 julkistettiin Gastro-messuilla

Valtakunnan merkittävin ravintolalistaus, Suomen 50 Parasta Ravintolaa, nostaa esiin ravintoloita ja niiden takana olevia antaumuksellista työtä tekeviä ihmisiä, ideoiden maailmaa ja huippuosaamista. Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020 julkistettiin Gastro Helsinki  -messuilla keskiviikkona 11.3.2020.

Voittajaksi äänestettiin selvästi Helsinkiläinen Ravintola Palace. Seuraaviksi sijoittuivat helsinkiläiset Baskeri & Basso Bistro, Inari ja Olo.

Katso kaikki 50 parasta

Äänestys järjestettiin jo 12. kerran. Äänestäjiksi kutsutaan valtakunnallisesti yli 1000 ravintola-, juoma- ja ruoka-alan ammattilaista. Heidän joukkoonsa kuuluu ravintoloitsijoita, keittiömestareita, ravintolapäälliköitä sekä alkoholialan ja mm. ravintola- ja ruokakirjoittamisen ammattilaisia.

Äänestyksessä on listauksen ohella eri alakategorioita, joita ovat esimerkiksi paras palvelu, ruoka, viinilista, olutvalikoima, ravintola-alan tapahtuma, klassikkoravintola, tunnelma ja mm. eettinen ravintola. Ensimmäistä kertaa äänestyskategoriana on myös alan ansioitunut henkilö. Äänestyksen tulosten julkistamisen yhteydessä paljastetaan ensimmäistä kertaa 51–100 päätyneiden ravintoloiden nimet. Listauksesta syntyy nettijulkaisun ohella 50 + 50 ravintolaa -vuosikirja, joka on jaossa listan ravintoloiden, kumppanihotellien ja mm. kaupunkien matkailuinfopisteiden kautta.

Äänestyksen toteuttavat verkkomedia Viisi Tähteä ja ruoka- ja ravintolayhteisö Toptaste, jotka ovat solmineet kumppanuussopimuksen Gastro Helsinki 2020 -messujen kanssa.

Kuva: Julius Konttinen