Skip to content

 

 

 

Ostohousut on jalassa, mutta huomaatko sen?

Suomen ainoa kokoa horeca-alan tavoittava tapahtuma Gastro Helsinki järjestetään maaliskuussa. Tälle kohderyhmälle tuotteita ja palveluita tarjoaville yrityksille tapahtuma on unelma. Se kokoaa ruoan ja juoman ammattilaiset yhteen ja tarjoaa pääsyn niin ostavien päättäjien mieliin kuin makunystyröihin.

Näyttämö, Messukeskus, odottaa Pasilassa uljaana ja tarjoaa upeat puitteet kohtaamisille. Kolmea messupäivää varten rakennetaan monen monta lavastetta, performanssia ja näytelmää. Vieraita houkutellaan paikan päälle oheisohjelmalla, kilpailuilla ja tapahtumaa tukevalla teemoituksella. Alusta on valmis, mutta miten varmistetaan osallistujan yksilöllinen kokemus tapahtumassa? Saako messuvieras ajalleen vastinetta? Löytääkö kävijä etsimänsä? Ja onnistuvatko tavoitteelliset kohtaamiset?

 

Juuri nyt moni yritys miettii, kuinka messukävijä saadaan pysähtymään omalle ständille. Miten messuvieraan kiinnostus herätetään aidosti ja kuinka erottaudutaan kilpailijoista onnistuneesti.

Potentiaalinen asiakas saapuu tapahtumaan etsimään ratkaisuja ongelmiinsa. Taitava kaupantekijä tunnistaa tarpeet ja tietää myös kuinka ostajan tiedostamattomat tarpeet saadaan pulpahtamaan pinnalle. Kaikkien näytteilleasettajien tavoitteena on aina tehdä kauppaa, nyt tai myöhemmin. Kysymys on myynninedistämisestä ja liiketoiminnasta.

Myyjän ja markkinoijan keinovalikoima on runsas, mutta kuinka moni oikeasti käsikirjoittaa kolmen (kalliin) messupäivän agendan? Tässä näytelmässä suurin rooli on nimittäin osaston työntekijöillä. Osasto kiiltää ja tuotteet ovat mintissä, valmista siis, mutta miten valmistaudut itse tai sparraat henkilökuntasi tavoitteellisiin päiviin?

 

 

Ihmiset ratkaisevat tämän pelin. Se, jolle kapellimestarin rooli on annettu heiluttaa tahtipuikkoa ja on vastuussa. Aikaa on vielä runsaasti. Miksi et tällä kertaa huolehtisi messupäivien sanoituksesta ja sovituksesta niin, että tapahtuma on porukallenne yhteinen puristus ja tuloksena loistava onnistuminen.

Sinun väkesi panostus nimittäin takaa myös tapahtumakävijän tuloksellisen päivän. He saapuvat paikalle ostohousut jalassa, autathan heitä löytämään bisnestä edistäviä ratkaisuja?

 

Tsemppiä tapahtumaan, maaliskuussa nähdään!

Nina Harlin

 

Kirjoittaja vastaa Aromin, Eventon ja Shakerin liiketoiminnasta ja on kyllästynyt tapahtumiin, jossa osaston työntekijät juttelevat keskenään/ovat puhelimella/eivät tiedä asioista/syövät jotain = eivätkä selvästikään ymmärrä mikä heidän roolinsa on tapahtumassa.