Maarit Piela-Liesalho -

Rakastu ensi suupalasta

 

Karl Fazer oli 18-vuotias, kun hän päätti toteuttaa haaveensa ja opiskella sokerileipuriksi. Sitä varten hän suuntasi aina Pietariin, Berliiniin ja Pariisiin asti.  Opintomatkalta palattuaan Karl Fazer perusti oman konditorian Kluuvikadulle, Helsingin liikekeskustan sydämeen 17. syyskuuta vuonna 1891. Kahvilaa hän luotsasi

 

myöhemmin yhdessä vaimonsa Bertan kanssa.

Alusta alkaen oli modernia mennä Fazerille. Paikasta tulikin pian kaupungin suosituin kahvila ja myöhemmin myös erottamaton osa helsinkiläistä kulttuurielämää. Kerrotaan, että Fazerin kahvilassa viihtyi ”varsinkin kaupungin väestön naispuolinen osa, joka tiettyä iloa tuntien törsää isien, veljien, sulhasten ja ihailijoiden viimeiset rahat valtaviin määriin makeita herkkuja”.

Kahvi ja kahvilakulttuuri ovat Karl Fazerin ajoista alkaen olleet osa suomalaista elämää. Kahvilatarjonta on kasvanut jatkuvalla vauhdilla ja myös kahvijuomien sekä erilaisten herkkujen kirjo on laaja. Kahveista tällä hetkellä kovassa nousussa on suodatinkahvi. Erikoiskahvien vahvan buumin jälkeen ovat perinteiset kahvinvalmistusmenetelmät nousseet kunniaan ja kahvien maistelusta on tullut vahva trendi. Hyvää kahvia maistellaan kuten hyvää viiniäkin. Myös teen suosio nousee ja mm. Red Espresso eli espressokeittimellä valmistettu rooibos-pohjainen juoma on noussut monen suosikiksi.

 

 

Kahvila on kuitenkin aina erityisesti tapaamispaikka ystäville, sukulaisille tai muille läheisille. Monen muistot liittyvätkin hyviin yhteisiin hetkiin.

 

Palvelulla on suuri merkitys hyvien hetkien luomisessa – voidaan aidosti sanoa, että palvelu on puoli ruokaa. Karl Fazer oli tunnettu innokkuudestaan tehdä kaikki voitavansa asiakkaittensa hyväksi – hän halusi ylittää näiden odotukset. Tämä tavoite ohjaa edelleen koko Fazerin toimintaa.

Kuin edeltäjänsä, tämän päivän Fazer Cafét ovat aina askeleen edellä, tuovat kansainvälisen tuulahduksen ja tarjoavat laadukkaita makuelämyksiä. Niissä tarjotaan luomuksia, joita leipurit, kondiittorit sekä suklaan ammattilaiset valmistavat rakkaudella. Myös Messukeskuksen Fazer Café on valmis hurmaamaan makuaistisi.

Tule rakastumaan ensi suupalasta!

Maarit Piela-Liesalho
Marketing and communications, Cafés & Shops
Fazer Brands

Messukeskuksen koko ravintolatarjonnan löydät kätevästi Messukeskuksen Restaurant Guidesta, www.fazer.fi/messukeskusravintolat
www.fazer.fi/cafe