Venla Lampinen -

Kokkiopiskelijat etsivät suomalaisuuden makua Gastro-messuilla

Ravintola-alan opiskelijoille suunnattu Mestarikoulu-kilpailu haastaa kokkiopiskelijoita valmistamaan annoksen, joka kuvastaa tämän päivän suomalaisuutta. Jo kolmatta kertaa järjestettävän Mestarikoulu-kilpailun semifinaali ja finaali käydään Gastro Helsinki -messuilla 13.3. ja 14.3. Helsingin Messukeskuksessa. Kilpailun järjestää Food Camp Finland.

Semifinaaliin on valikoitunut yhteensä seitsemän opiskelijaparia. Heidän tehtävänään on valmistaa karsintavaiheen ennakkotehtävän mukainen annos 12 hengelle tunnissa. Finaaliin jatkaa neljä parasta paria, jotka valmistavat 2–3 ruokalajia kilpailun kumppaneiden raaka-aineista.

”Tänä vuonna opiskelijoita inspiroivat erityisesti vastuullisuus, lähituotanto ja perinteet annosten suunnittelussa. Mukana on monikulttuurinen joukko ravintola-alan opiskelijoita ja ennätysmäärä naisia”, iloitsee Food Camp Finlandin Riikka Kannas.


Semifinaalissa kisaa seitsemän paria kuudesta eri oppilaitoksesta:


Lidia Belardinelli ja Dzianis Aliaksiuk
, Haaga-Helia, Helsinki, Yuliia Bodenko ja Hanna Shevchenko, Keuda, Mäntsälä, Jenni Poola ja Kuro Tomperi sekä Niko Murro ja Niina Neulikko, Omnia, Espoo, Petra Laaksonen ja Ulla Peltokumpu, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Aino Kaarkoski ja Mila Nykänen, Stadin AO, Helsinki sekä Henri Järvikari ja Angelina Kondiukova, Laurea ammattikorkeakoulu, Espoo.

Ukrainalaiset Yuliia Bodenko ja Hanna Shevchenko kertovat, että ensimmäinen ruoka opiskelijaravintolassa, jota he maistoivat, oli karjalanpaisti. Semifinaalissa he tekevät oman tulkintansa karjalanpaistista.

Kilpailuannokset valmistetaan alusta loppuun messuvieraiden edessä. Mestarikoulu 2024 -kilpailun voittajapari ja voittajakoulu julkistetaan finaalin jälkeen palkintojenjakotilaisuudessa Gastron ohjelmalavalla torstaina 14.3. klo 15.00.

Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari Sasu Laukkonen. Tuomaristossa on mukana liuta Suomen eturivin keittiömestareita, kuten Helena Puolakka, Mikko Kaukonen ja Suomen kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Jenni Bergström.

 

Haaga-Helia valtaa Mestarikoulun perjantaina 15.3.

 

Perjantaina 15.3. on Mestarikoulun oppilaitospäivä, jolloin Suomen ensimmäinen Mestarikoulu Haaga-Helia on kutsuttu ottamaan alue haltuunsa päivän ajaksi. Haaga-Helian kolmannen vuosikurssin opiskelijat International Kitchen Management sekä Business Development Project -opintojaksoilta valmistavat ja tarjoilevat messuvieraille maisteluannoksia Gastro 2024 -messujen Opi. Ajattele. Löydä -teemaa kunnioittaen.

Mestarikoulu-kilpailun tavoitteena on nostaa ja tuoda esille kaikkia Suomen ravintola-alan oppilaitoksia ja niiden kokkiopiskelijoita sekä kasvattaa kiinnostusta ja kunnioitusta ravintola-alan koulutusta kohtaan. Kilpailu myös kehittää yhteistyötä ravintoloiden, yritysten, koulujen ja opiskelijoiden välille.

Mestarikoulu 2024 -kilpailun mahdollistaa Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa Gastro Helsinki, ElectroluxProfessional, Kespro, ArlaPro, Vaasan, Raisio Food Solutions/Härkis, E.Ahlström, Helsingin Mylly, Medanta, Ice Age Water/Vellamo, Global ja Kiilto kanssa.

Lisätietoja:
Mestarikoulu, Food Camp Finland, markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirkka Norha, p. 050 347 5412, sirkka.norha@foodcampfinland.fi
www.mestarikoulu.fi | #mestarikoulu #mestarikoulu2024 @mestarikoulu

Gastro Helsinki, Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
www.gastrohelsinki.fi | #gastrohelsinki @GastroHelsinki

Food Camp Finland Oy on ruokailukokemuksen muotoilun edelläkävijäyritys Suomessa. Gastro cateringin lisäksi se operoi lounasravintoloita Maritori Herttoniemessä ja Kitchen 1649 – Fiskars Groupin toimitalossa Keilaniemessä, Neljän Tuulen Tupaa ja ravintola Makasiinia Hangossa, Villa Ivan Falin-tilausravintolaa ja Kansallissalia.

Gastro Helsinki on Suomen suurin hotelli-, ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuma, joka kokoaa yhteen toimialan päättäjät, ammattilaiset ja opiskelijat. Gastro-messut järjestetään joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa, seuraavan kerran 13.–15.3.2024. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat MaRa ry, Restamark ja Vitriini-lehti ja mediakumppaneina Viisi Tähteä -verkkomedia ja Avecmedia.fi. | www.gastrohelsinki.fi | @GastroHelsinki | #gastrohelsinki